Sunday, 25 December 2011

CUTI-CUTI MALAYSIA: PENANG

lama da x update blog..... msk2 gamba baru... huhu..

last week kami ke Penang.... cuti2 malaysia... me..my hubby...and my sisters...huhu.. berlima....

banyak gak la tempat menarik yang dilawati (walau x puas lagi rasenye bjalan n shopping) huhu.... kaki da lenguh... poket da kosong.... tapi ade byk gak la foto2 yang diambil sbg kenangan kami menjejakkan kaki disana....

kami bertolak ke penang dalam jam 10 pg waktu malaysia ya... bkn waktu Bombay tau... huhu.menaiki kuda itam kami... Avanza 1.5G.. teman setia saya n keluarga tu..huhu.. kami sampai kat sana dalam kul 2 lebih... <3 <3

2011-12-16 08.50.35

dalam kete hehehe……..

sesampai je kitorang kat penang…. we ollzz pon check in kat homestay yang we ollz  da tempah bln lps lg…..

2011-12-16 15.16.58

ok x… ok x…??? ok la kan bg percutian budget kami… appartment 3 bilik ni sewanya RM260 untuk 3 hari 2 mlm… ok kan?..huhu.. sape nak shere info fasal nak rent appartment ni for vacation blh tgk kat link ni..cemara homestay

ni lagi gamba dalam homestay tu..

2011-12-16 15.17.35

my hubby yg tgh check it out! ape2 yang patut kat dapo…

2011-12-16 15.18.18

ni plak my sister yg posing maut punya! alahai…

 

aaa… itulah yg berlaku pada hari pertama kami di penang… on frist day… just makan2 di area yg berdekatan… so far.. harga pon ok… n hubby pon happy… mlm tu…kami just jln2 di area sbrg jaya je…. kami rehat je mlm tu…. kumpul enaga untuk besoknyer… <3 <3

 

DAY 2 <3

MORNING!!!! da tiba masa untuk langkah lagi jauh di tanah Penang….

perjalanan bermula jam 9 pagi… kami memilih untuk ke pulau pinang menaiki feri… huhu… pengalaman baru bagi kuda itam saya.. coz first time die duk atas air… biasenyer air dok atas die…lalalala

2011-12-17 09.00.55

permandangan dari tempat menunggu feri…. for u allz nyer info…. tambang feri untuk 1 kereta… x kira la bwk kete ape…. tp x termasuk kete kebal ye… tambang dalam RM 7…huhu

2011-12-17 09.01.02

muka hubby yang sgt teruja untuk naik feri bersama kereta sekali…. ohooooo… <3

2011-12-17 09.03.58

muke saye yang tembam sesangat tu…. tgh menunggu…lama gak la tunggu…. bile nak sampai peri nih!

2011-12-17 09.44.10

ini gamba di atas feri!!!! aaaaa!!! kuda itam saya da naik feri! <3 <3

huhu… setiba nyer kami …. kami trs menuju ke destinasi pertama iaitu….. bukit bendera

2011-12-17 11.48.34

permandangan dari atas bukit bendera…. mmg best… mmg sejuk….

2011-12-17 11.49.03

posing skit…… <3 <3 <3

2011-12-17 12.04.45

Peace world! <3 <3

2011-12-17 11.59.28

mate sume mengecil coz ngadap mentari…huhu..

2011-12-17 12.14.59

nak sangat pegang ular tu kan !! <3 <3 tiket utk msk bkt bendera ni… RM 8 utuk dewasa n RM 4 untuk kanak2.

2nd destination kami….. toy museum

2011-12-17 15.27.56

jom tgk ank patung….

mmg lama kami spend time kat dlm museum ni…. maklumlah…bayar pon mahal gak … bg nk tgk patung je kan… coz of my sisters yg sibuk nak gi,… so masuk la juge… tepi jln je museum ni… x la beso sgt…. tp diorang kate yang terbesar di dunia… x tau la.. betol ke tidooookkkk….nak masuk kene byr RM10/head… layannnnn <3 <3

2011-12-17 15.05.08

muke nak budget cunnnn,… je sume…

2011-12-17 15.07.57

yeah! sama x… sama x???

2011-12-17 15.06.10

peace!!! <3<3

2011-12-17 15.03.09

sapa senyum paling manis…… <3

2011-12-17 15.05.52

saya plak…. gaye nak macam mak datin bergamba dgn abg superman ni kan….. lalalala <3 <3

2011-12-17 15.08.26

siapa lagi kuat?

2011-12-17 15.10.50

takutnyer muke…..ahaaa… ini lagi gamba2 patung yang ada….

2011-12-17 15.12.39

2011-12-17 15.14.23

2011-12-17 15.12.592011-12-17 15.13.112011-12-17 15.13.232011-12-17 15.13.30

ade byk lagi gamba sebenarnyer… tp x larat nak upload sume…. nak tgk dtg la ke museum ni nnti ya….

next… kami ke masjid terapung untuk solat…

2011-12-17 14.22.28

ni die masjid tu… time ni x la nampak terapong sgt coz air x naik lagi… mlm skit kot baru air pasang….

tapi ade satu yg unik kat masjid ni….

2011-12-17 14.20.08

cari ape yang unik….. yg pasti bkn kakak yg tgh solat kat depan ni ye…. jumpe x???

2011-12-17 14.20.27

huhu… kipas dalam masjid ni yg pelik….die x tergantung kat siling cam kipas biasa.. tak tau nk explain camne… nak tau.. kene dtg sini… ya…

NEXT…. kami ke chowrasta bazaar…. huhuhu… kat sini x sompek nak bergamba coz ngah sibok shopping jeruk n souvenir… best la bazaar ni… mcm2 ade…. kopak la juge poket hubby bli mcm2…. huhu..

tapi time nak balik dari bazaar tu… tibe2…….

2011-12-17 17.57.56

bile plk kuda itam da bertukar jadi kodok kuning ni…haha…

yang… x dapat memiliki… dapat pura2 nak naik pon jadi la ek…. huhu…. <3 <3

NEXT…. hari pon da nak malam….. kaki da letih…. badan da lesu… tapi gagahkan juga kami ke batu ferringhi sidewalk bazaar

yang ni lagi skali x sompek nak amek gambo coz muke masing2 da penat… lesu… tapi gagahkan diri berjalan sepanjang2 yan blh… agak banyak juga barang yg kami borong..pesan saya… sila bawa duit yang byk kalau anda mahu kemari….. huhu…. hubby da surrender dah… x larat nak jalan coz bazaar ni mmg sepanjang2 yang blh… x tau la bp panjang coz kami gi separuh jalan je…. da dapat ape yg diingini… kami blk…

DAY 3

mase tok balik…. cam terhad gak tempat yg kami gi…. x cukup rasa 3 hari kat penang… ni kene datang sekali lagi ni…. kalau x sbb hubby ade keje… mesti da extend dari 3 hari jadi seminggu kat penang ni…. Winking smile

antara tempat yg kami x sempa nak lawat…

-war museum

-p.ramlee house

-tropical spice  garden,fruit farm

-butterfly farm, bird park

tak pe…..nnti blh gi lagi ye…..

sediakan fulus saja…. <3 <3 Smile

kami sampai di rumah pada pukul 3 lbh…. huhu… Penang antara percutian yang best…. I like <3 <3 <3

No comments:

Post a comment